פינוי בינוי

פינוי בינוי - מה זה ?

בישראל כמו במקומות אחרים בעולם יש מצוקת דיור. הממשלה מחפשת כל הזמן דרכים בשביל למצוא פתרונות לבעיה הזו ומה שאומר שצריך למצוא רעיונות יצירתיים להכשיר שטחים קיימים בשביל לבנות בהם כמו גם איך להגדיל כמות דירות בבתים קיימים. דרך אחת שקיימת כבר כמה שנים נקראת פינוי בינוי, והעיקרון שלה הוא פשוט, לוקחים מבנים ישנים והורסים אותם, ובמקומם בונים בתים חדשים בהם ניתן לבנות עוד בתים למגורים. כך מגדילים את כמות הדירות וכך מסייעים בפתרון מצוקת הדיור, מכיוון שלא כדאי להשאיר בית ישן שיתפוס מקום.

פינוי בינוי – איך זה עובד בפועל

בפועל פינוי בינוי עובד בצורה פשוטה. יזם מגיע לבניין ישן ומציע לדיירים לקחת חלק ביוזמה שלו, יוזמה שאומרת פינוי לשם בינוי של בתים חדשים יותר גם בשבילם. את הבתים החדשים הם מקבלים כמובן ללא עלות,  ולעיתים הם מקבלים אף דירה גדולה יותר. מעבר לכך בזמן ההריסה והבנייה הם מקבלים שכירות עבור דירה חלופית שהם יגורו בה בזמן זה, כך שכל הצדדים יוצאים נשכרים מכך, הדיירים שמקבלים דירה חדשה עם ערך גבוה יותר, הקבלן שיכול לבנות, וכמובן המדינה שמוצאת בכך עוד פתרון איך להתמודד עם מצוקת הדיור.

היזם

היזם בפרוייקט של פינוי בינוי, בתמורה לבינוי מרוויח לא מעט אך גם נושא בלא מעט הוצאות. פינויים כאלו והריסה של בתים זו הוצאה לא קטנה וכמובן שבסופו של דבר הוא מרוויח מכל העניין אך הוא נוטל כמובן סיכון, והמדינה דוחפת ליזמויות מעין אלו ונותנת פטורים שונים כמו פטור מהיטל השבחה, זכויות בנייה שלא היו קודם לכן ועוד. בישראל קשה יותר לקבל את הסכמתם של הדיירים וצריך רוב בבניין בשביל שזה יקרה, לעומת מדינות פחות מפותחת שם כל מה שצריך הוא משטרה בשביל לפנות את הדיירים ולא ממש שואלים אותם אם הם מסכימים או לא...

פינויים מעין אלו כמו גם בינויים לאחר מכן הם פתרון מצוין שהמדינה מצאה כמו במדינות אחרות בשביל לבנות יותר ובשביל לחדש ערים ולא להשאיר אותם במצב בו הם היו תמיד.

קראו על: ההבדל בין תמ"א 38 2 לפינוי בינוי

עומדים לפני פינוי וצריכים לעבור דירה?